Affiliate Marketing

In het kort; affiliate marketing is het doorverwijzen van geïnteresseerden richting bepaalde producten of diensten. Op basis van resultaat krijg je een commissie betaald. Dit kan zijn voor invullen van een formulier, het kopen van een product of het downloaden van een bestand.
Krijg dagelijkse tot wekelijkse ondersteuning in de opzet en uitbouw van jouw project via online Skype chat!
Volg vanaf stap 1 een compleet affiliate marketing project! Leer Affiliate Marketing door mee te kijken vanaf de start!
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanuit de affiliate marketing wereld!
Affiliate Mastermind Group; online & offline samenwerken met andere affiliate marketeers, voor een sterkere groei!
Boek een flinke vooruitgang door een dag samen te werken met affiliate marketeers!
Ontvang elke week de laatste nieuwtjes, tips en tricks in jouw mailbox via de nieuwsbrief!
Leer dankzij dit handige rapport waar je staat, wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo kun je weer werken aan vooruitgang!

Laat je e-mailadres achter!

Wil jij graag meer weten over hoe ik jou kan helpen bij SEO of Affiliate Marketing? Laat dan hieronder jouw e-mailadres achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Wat is Affiliate Marketing?

Meer en meer mensen hoor je over affiliate marketing spreken, maar wat is het nu precies, wat kun jij hiermee bereiken en hoe werkt het eigenlijk? Affiliate marketing is simpelweg een online marketing manier om vraag en aanbod bijelkaar te brengen. Een publisher (iemand met een website) krijgt op zijn/haar site bezoekers. Om daar geld aan te verdienen, wil deze persoon er graag een advertentie op plaatsen. Een merchant (webshop bijvoorbeeld) wil graag meer bezoekers en klanten ontvangen. Deze wil dus graag adverteren op de relevante website van de publisher. Maar in plaats van dat er gewerkt wordt met een vaste vergoeding per maand of per klik, word er puur gekeken naar het resultaat; de sales!

Een publisher wordt dus betaald voor elke klant die een aankoop doet bij de merchant. Erg simpel geformuleerd: stel ik kom op jouw site en klik door naar een bol.com product via een link op jouw site en ik koop iets bij Bol.com, dan krijg jij (als publisher) hier een vergoeding voor.

De vergoedingen zijn afhankelijk van de merchant. De ene merchant werkt met procentuele vergoedingen per sale, weer een andere merchant werkt met een vaste vergoeding per sale en zo zijn er ook nog merchants die per lead (contactaanvraag bijvoorbeeld) werken of zelfs per klik!

Wat zijn precies affiliate links?

Een vraag die regelmatig terugkomt, voornamelijk van bloggers, is: wat zijn precies affiliate links? Een affiliate link is simpelweg een link naar een commerciële partner, echter gaat deze vaak via een bepaald affiliate netwerk. Via de link wordt er dus gecontroleerd waar de bezoeker vandaan komt en waar deze mogelijk een aankoop voldoet, zodat de publisher betaald kan worden voor het doorsturen van deze bezoeker.

De tracking van de links gaat dus in vele gevallen via een affiliate netwerk. Daar zijn de verschillende commerciële partners bij aangesloten. Echter zijn er ook tal van commerciële partners die hun eigen affiliate campagne runnen, dan gaat de link dus rechtstreeks via hun eigen software. Als je bezig gaat met affiliate marketing is het altijd goed om de links even te testen en te blijven controleren, want dat is uiteindelijk waar jij jouw geld mee verdient!

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Nu je weet dat er bedrijven (merchants) zijn die willen betalen om te adverteren op een website (of op Facebook pagina’s, nieuwsbrieven en noem maar op), lijkt het jou wellicht ook interessant om hier geld mee te verdienen. Om aan de slag te gaan, als affiliate marketeer, zul je een bereik moeten behalen. Want zonder bereik (lees: bezoekers) heb je natuurlijk niemand om de advertenties te tonen. En dat resulteert in weinig kliks en dus weinig sales.

Wil jij ook graag geld verdienen met affiliate marketing, schrijf je dan in voor mijn Affiliate Marketing Consultancy en ik help je stap voor stap vooruit. Je kunt kiezen om ergens een leuke affiliate marketing cursus te volgen, maar als je dan met vragen zit kun je daar vaak niet gelijk terecht. Via mijn Affiliate Marketing Consultancy heb je bijna dagelijks toegang via Skype chat met mij, zodat je al je vragen beantwoord kunt krijgen. Dit resulteert in snellere vooruitgang in jouw affiliate marketing leerproces.

Klinkt goed? Word nu affiliate marketeer!

Lijkt het werk als affiliate marketeer jou ook wel wat en wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Of je nu een starter bent die nog echt niets weet, of je bent al een gevorderde affiliate marketeer; neem eens contact mij op! Ik help je namelijk graag via mijn verschillende diensten en mogelijkheden, zodat ook jij meer verdient met affiliate marketing. Door mijn 10+ jaar aan ervaring kan ik je de goede richting op sturen en ervoor zorgen dat je niet dezelfde veelgemaakte fouten maakt, die andere affiliate marketeers maken!

Enkele veelgestelde vragen over affiliate marketing

Moet ik websites kunnen bouwen als affiliate marketeer?

Het is wel handig als je dit kunt of leert. Tegenwoordig is het niet lastig met bijv. een CMS als WordPress. Je kunt echter ook kiezen om de marketing niet via een website, maar via een Social Media account op te zetten.

Hoeveel kan ik verdienen met affiliate marketing?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn mega affiliates die tienduizenden euro’s per maand verdienen, maar daar ben je natuurlijk niet zo maar. Begin klein en kijk eerst of je er van rond kunt komen, zodat je je fulltime kunt focussen op affiliate marketing!

Hoeveel kost het om met affiliate marketing te beginnen?

Letterlijk genomen kun je met 0 euro starten. Echter raad ik je aan om toch even een domeinnaam en hostingpakket af te nemen. Hiermee ben je per jaar nog geen 100 euro kwijt!

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Een gezonde moed om te starten, motivatie en de wil om te blijven leren. Affiliate marketing is namelijk continu researchen, uitvoeren, aanpassen en weer researchen. De markt verandert continu, dus blijf op de hoogte! Daarnaast zijn tijd en geld altijd een goede extra!

Waarom is niet iedereen bezig met affiliate marketing?

Als affiliate marketing zo fantastisch is, waarom doet niet iedereen dit? Er zijn genoeg mensen die starten met affiliate marketing, maar al snel stoppen omdat ze de kennis of motivatie missen. De kennis wil ik je graag bij helpen, maar de motivatie moet echt van jouw kant komen!

Wacht niet langer en kijk bij de mogelijkheden hierboven waarbij ik jou kan helpen om te starten of vooruit te komen, of laat hieronder jouw emailadres achter en ik neem vrijblijvend contact met je op!

Laat je e-mailadres achter!

Wil jij graag meer weten over hoe ik jou kan helpen bij SEO of Affiliate Marketing? Laat dan hieronder jouw e-mailadres achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

AFFILIATE MARKETING & SEO CONSULTANCYKlaas Koopman
Laat mij je helpen bij het opstarten en uitbouwen van jouw eigen online vastgoed!
BLIJF OP DE HOOGTETe vinden op Social Media
Met Social Media doe ik momenteel nog niets, maar meld je hieronder toch alvast aan!
AFFILIATE MARKETING EN SEO OPLOSSINGENWaar kan ik je mee helpen?
Ik bied verschillende mogelijkheden aan, om je vooruit te helpen binnen Affiliate Marketing.
ONDERDEEL VAN AFFILIATE COMMUNITYHét Affiliate Forum
Discussieer mee en leer meer over affiliate marketing op dit forum!
ONDERDEEL VAN AFFILIATE COMMUNITYDe Affiliate Blog
Hieronder vind je het laatste nieuws op het gebied van affiliate marketing!

Klaas Koopman – Affiliate Marketing & SEO Specialist

Klaas Koopman – Affiliate Marketing & SEO Specialist